Danmarks Outdoor Hovedstad

Baggrund

Placeringen af Silkeborg midt i et område med søer, floder og skov giver mulighed for at udforske integrationen af uderummet og udendørs aktiviteter i forbindelse med kommunens kerneopgave og politik. For vi ved, at adgang til naturen og den brede vifte af mulige udendørs aktiviteter opfylder et menneskeligt kernebehov og har en lang række fordele med sig.

 

Derfor tog en gruppe lokale aktører sammen med Silkeborg Kommune initiativ til at udnævne Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad i 2017. I forlængelse heraf blev Outdoor Institute etableret.

 

Initiativet omkring Danmarks Outdoor Hovedstad var som udgangspunkt tænkt som branding- og produktudviklingsindsats. Kort efter udnævnelsen blev det dog tydeligt for aktørgruppen, at outdoor kan være med til at styrke indsatsen på en lang række vigtige sundheds- og velfærdsrelaterede områder. Derfor har Silkeborg Kommune og Outdoor Institute indgået et samarbejde om at styrke udviklingen af Danmarks Outdoor Hovedstad.

Den fælles vision for Danmarks Outdoor Hovedstad

Beskrivelse af Outdoor Institutes faglige rolle i Danmarks Outdoor Hovedstad

 

Silkeborg-sohojlandet

Idéen om en Outdoormasterplan, der skal sætte retning for Silkeborg Kommunes arbejde med at udvikle Danmarks Outdoor Hovedstad, er født i Kultur, Fritids- og Idrætsudvalget.

 

Outdoormasterplanen beskriver, hvordan Silkeborg Kommune ønsker at styrke positionen som Danmarks Outdoor Hovedstad inden for tre indsatsområder:

 

Du kan læse meget mere om Outdoormasterplanen i PDF'en nedenfor.

Læs Masterplanen for Danmarks Outdoor Hovedstad her
Masterplan DOH